Friday, January 29, 2010

Seriously, I miss that time !


Semalam pegi amik gaji kt KL Tower, gaji utk 11-17 January punya. Last week punya belum dpt lagi. Dpt RM 260 je. Haritu dh kumpul RM350 so skrg adalah dalam RM 600 je. Tp still tk puas lah, nk kumpul duit banyak banyak banyak lagi bole tk? :P
Bila dpt kumpul duit sendiri, sayang pulak nk belanja. Sbb bila berbelanja tu banyak duit hbs. Hmm.
Semalam ekaa teman pegi amik gaji, then balik tu singgah The Weld, dia sibuk nk makan McD. So belanja lah, apa salahnya kan? Hehe konon nk jadi kakak yg baik -___-"
Mak pulak pesan Dunkin' Donuts. After that ekaa nampak heels kt Alfio Raldo, sibuk dia nk beli. Dia pinjam duit dulu, katanya nanti mak bayar balik, kononnya nk tuntut hadiah birthday lah. Sbb birthday tk dpt pape dr mak :DD
Tp kasut perempuan murah, tk sampai seratus. Lelaki punya RM200++
For me, tkde apa nk beli. Sayang nk spend duit. Ni tgh tunggu dpt lagi RM140 utk gaji last week, minggu last kerja. Haihh. Skrg tgh cari kerja, tktau nk kerja mana. Teringin nk kerja balik, sumpah rindu!
Semalam pegi sana, semua org tegur. Ya Allah dlm hati Tuhan je tahu mcm mana rindu nk kerja sana. Dari bartender, supervisor, manager, kitchen crew, semua tegur. Sampai ekaa pun cakap, "best gila kerja sini, semua friendly oh". Yes, memang! Semua dh mcm family dh kt sana. Even kerja baru sebulan. Hmm.
Tp mula mula dtg, ada jgk yg tk perasan. Sbb potong rambut, hehe :P
Dtg pulak dgn ekaa, ramai org tegur, ckp kitaorg kembar. Tk sama langsung okay?
Tp tu lah, kelakar btol. Pak guard pun tegur, ingatkan apa hal tiba tiba panggil.
Masa turun lift jumpa Encik Bahrin. Dia tanya, kau berhenti ke? Then yg tk bole blaa dia ckp, "Kau tunggu result SPM kan? Haa, aku doakan kau fail, bole kau kerja sini balik". Dgn muka selambanya dia ckp mcm tu. Haha Encik Bahrin memang, dr dulu suka ckp mcm tu. Dulu dialog lain, "Korang lepas ni sambung belajar ke apa? Kalau fail, kerja sini jelah". Tk hbs hbs :P
Then lepas amik gaji, amik sekali barang barang dlm locker. Lepas tu, beli McD, donut sume, hah amik kau. Tangan penuh dgn makanan, dgn beg barang, dh mcm budak nk lari rumah. Nsb baik kejap je, sbb lepas tu pegi office mak, dkt je. Makan kt sana, laparrrr

No comments:

Post a Comment