Monday, January 25, 2010

Thank you for everything

At first, I decided to write about my surprise birthday celebration with my beloved friends, Tasya Zatul and Haney and my boyfriend. But I dont have the pictures because it is with Zatul. And something happened between my friends and I one day after my birthday.
Yesterday I got a text message from Zatul and also from Tasya, they wrote something that made me felt curious. I asked them but they didnt even replied my message. I tried to call them but they doesnt want to answer my calls, sometimes they rejected my calls.
I really want to know what has happened because i dont understand at all. I called Dao and Dao said Zatul called her and said, "byk yg diaorang tk puas hati dgn you". I asked Dao, about what? And Dao also dont know. I try to reach them but they just ignored me just like that.
Zatul texted me and said that "kau ni kutuk blkg pulak". I was like, what are you talking about?
I dont know sape yg dh buat fitnah ni sume. Why hah korang cuma dgr sebelah pihak? Knp tknak dgr apa Fira nk ckp dulu?
Then td Zatul ckp, nk explain apa, explain lah. Tp Fira dh explain pun Zatul tetap ckp Fira buat sume tu. Dear friends, both of youre my bestfriends. Jahat gila nk kutuk bestfriend sendiri? Sume yg Zatul ckp tu sume fira tk buat. Sumpah demi Allah tp knp dgr sebelah pihak dan terima yg negatif? Korang baru kenal aku semalam ke weh?
Aku tk pernah sedih mcm ni psl kwn. Tp tktaulah, sedih weh bila kena tuduh mcm ni. Bnd aku tk buat pulak. Aku nk try explain pun korang tknak dgr so apa aku bole buat?
Bak kata Dao, kwn tu dtg dan pergi. Kwn jelah dgn sape sape yg bole. Mak pulak, aku ingat lg dia slalu pesan, jgn baik sgt dgn org. Yea btol, jgn baik sgt dgn org. Skrg aku dh nampak sume tu.
So all I can do is just move on, just go with the flow jelah. Apa nk jd, jd lah. Korang pun dh tk pecaya aku lg. Cuma nk pesanlah, Zatul dgn Tasya kwn baik baik, jgn gaduh gaduh k. And utk korang, thanks for everything k. Allah tahu apa sebenar terjadi. Korang tk salah, org yg buat cite tu yg sbnrnya salah. Aku tkkan maafkan org yg buat cite ni, aku bersumpah dia tkkan bahagia dunia akhirat. Allah tu adil, baik atau jahat dia akan balas k. Apa apa pun thanks utk apa yg kita lalui selama ni, best ke tk best, happy ke tk happy and yg paling penting, THANK YOU SO MUCH utk birthday aku haritu, korang pandai pakat dgn Dao buat surprise pulak en :P . Sumenya sweet memories. Aku dh maafkan korang k. Thank you, I love you :"(

No comments:

Post a Comment