Sunday, August 5, 2012

BACK ON TRACK

Assalamualaikum.
Wow! It's been a long long long time I didn't update my blog. Berhabuk dah, fuhh fuhh! *tiup habuk*.
Tiba tiba malam ni terasa rindu nak update blog ni. Hehe.

So, what happened to me in 2012?
Lotssss of things! Oh yeah, kucing dah bertambah jadi 3 ekor. Seekor yg namanya Ching, ada dalam post dolu dolu hehe. 2 lagi anak kucing yang dikutip. Menjerit jerit belakang rumah, basah kuyup jatuh longkang. Kami bela, beri susu botol, dua dua nya jantan. Tapi tak sampai sebulan kami jaga, salah seekor mati. Dia sakit. Yg mati namanya Neng (sebab bulunya corak putih kuning) dan lagi satu Tam sebab coraknya putih hitam. Rindu sangat dekat Neng :'( He must be playing at the rainbow bridge right now and at least, sebelum dia pergi dia tahu ada insan insan yang sayangkan dia.

Nak dijadikan cerita, siang Neng mati tu (29062012), malam tu kami balik dari rumah uncle man, terdengar suara kucing. Rupanya ada anak kucing datang depan rumah. Sihat sangat dia ni! It's female so we named her "Ana". Hehe ada cerita di sebaliknya :D Alhamdulillah that's a miracle, Allah yang tentukan.

Oh and not to forget, I've achieved the best result so far, in my final exam for last semester (Semester 4). It was unexpected because the subjects, some are tough and some are okay. Target dekan but tak tinggi lah tapi I managed to get 3.94 which is quite disappointed because of only one A- I didn't get 4 flat. Tau tak A- tu apa, it's COMMERCIAL LAW T_T *nangeh* Kalau Law dapat A, confirm 4 flat dah haihh.

So this is my last semester, because in semester 6 I have to do industrial training. So no more final exam. But I found the subjects for this semester are quite tough. Risauuuu, kalau boleh nak dean's list again. So far my cgpa is 3.64. Sebab sem 2 dah spoiled tak dekan. Main main lah lagi *cakap depan cermin*

But Insyaallah I'm gonna do my best. Perjuangan belum berakhir. Go Fira!

2 comments:

  1. Mak aihhhhhhhhh pandainya kau ni! 3.94 bhaiiiii I'm dying to be like you!

    ReplyDelete
  2. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete